Cohelion en Bexter lanceren samen TrackOnline Insights

By Sophie Sonneveld • published November 24, 2021 • last updated April 11, 2024

Succes na eerste samenwerking

Bexter en Cohelion sloegen eerder dit jaar, bij een gezamenlijk project bij van Vliet Containers, de handen ineen. Een project waardoor van Vliet Containers nu betere strategische beslissingen neemt, omdat alle data beschikbaar is in één dataplatform. “De positieve reacties op dit project zorgde ervoor dat we samen een standaardproduct wilden ontwikkelen en introduceren in de markt”, vertelt Kevin Miedema, Technisch Directeur bij Bexter. Daan Boersma, Business Development Director bij Cohelion vult hierop aan: “Samen hebben we gekeken welke rapportage- en dashboard behoeftes onze gezamenlijke klanten hebben, zodat zij ladingdragers optimaal kunnen inzetten. Zodoende werd TrackOnline Insights ontwikkeld”. TrackOnline Insights is een nieuwe rapportage-omgeving van TrackOnline waar de belangrijkste inzichten van ladingdragers direct zichtbaar zijn in dashboards.

Download de onepager

Dit artikel over TrackOnline Insights in je inbox

Ladingdragers beter benutten door middel van data

Met de dynamische wereld van nu, die constant onderhevig is aan zichtbare effecten door klimaatveranderingen en epidemieën, willen klanten direct kunnen handelen op dit soort gebeurtenissen. Zo kan en wereldwijde epidemie effect hebben op wanneer een lading wordt geleverd en de klimaateffecten hebben onder andere een gevolg op het verstoren van energievoorraden en beschikbare grondstoffen. Op dergelijke gebeurtenissen kan alleen gehandeld worden met data die inzicht biedt in de logistieke bedrijfsprocessen. Bedrijven die veel met ladingdragers werken kunnen met TrackOnline Insights gedetailleerde informatie inzien over hun aantal verloren of defecte ladingdragers. Inzicht in de omloopsnelheid van de pool en mogelijke knelpunten in de pool is relevant voor deze bedrijven. De informatie die beschikbaar is, kan worden ingezien tot op detailniveau. Ook kunnen bedrijven nu zelf verbanden leggen, zodat ze de juiste strategische beslissing kunnen nemen. Met deze dashboards kunnen voorspellingen worden gedaan op basis van eerder vergaarde kennis. Hiermee kunnen bedrijven hun ladingdragers optimaal benutten en inzetten.

“Technologie is de uitdaging niet meer bij bedrijven. Dat is echt verleden tijd. Met TrackOnline is het mogelijk om digitaal emballage te beheren en met TrackOnline Insights is de volgende stap gezet naar optimaal beheer van assets”, aldus Miedema. “Data over in- en uitgaande bewegingen is nauwkeurig te volgen in de dashboards, net als het gebruik en beschikbaarheid van ladingdragers op klantniveau. Niks is onmogelijk. Na de uitvoerige gesprekken met onze klanten, hebben we een oplossing met hen ontwikkeld zodat zij foutloos kunnen werken”, zo stelt Boersma.

De positieve reacties op dit project zorgde ervoor dat we samen een standaardproduct wilden ontwikkelen en introduceren in de markt

Kevin Miedema Technisch Directeur

Benieuwd naar wat TrackOnline Insights jou kan bieden?

Neem contact met ons op!
Contact