Aankondiging nieuwe samenwerking met Magnaversum

April 2024

Samenwerking Cohelion en MagnaVersum: Innovatie in data-integratie en -beheer

De snelle digitale transformatie in de huidige zakelijke omgeving brengt een reeks uitdagingen en kansen met zich mee. Centraal in deze dynamiek staat de integriteit van bedrijfsgegevens, die cruciaal is bij het nemen van datagestuurde beslissingen en het maximaliseren van de waarde uit toenemende investeringen in digitalisering. Eén van de meest urgente uitdagingen in dit proces is het verzekeren van een “single-source-of-truth” en het handhaven van de juiste datakwaliteit.

Cohelion: Innovatie in datamanagement

Cohelion, een toonaangevende Nederlandse softwareontwikkelaar, specialiseert zich in het creëren van een innovatief datamanagementplatform. Dit platform onderscheidt zich door zijn agile- en intelligente ontwerp, dat naadloos integreert met bestaande oplossingen en voldoet aan de hedendaagse eisen voor digitale transformatie. Het platform omvat vier essentiële modules, die zowel autonoom als in combinatie met bestaande tools ingezet kan worden, of als een geïntegreerd geheel functioneren. Deze modules zijn: data-integratie, datamanagement & quality, data warehousing en het fundament van meta- en master datamanagement. Het platform is ontworpen met de eindgebruiker in gedachten, met name gericht op businessgebruikers, waardoor het uiterst gebruiksvriendelijk is.

Onlangs hebben Cohelion en MagnaVersum de krachten gebundeld in een strategische samenwerking. Dit partnerschap markeert een significante netwerkuitbreiding voor Cohelion binnen Nederland en streeft ernaar organisaties te voorzien van betrouwbare, realtime data. Het doel is om een meer innovatieve, datagedreven omgeving te creëren, waarmee bedrijven hun potentieel maximaal kunnen benutten.

MagnaVersum: Expert in datagedreven waardecreatie

MagnaVersum, een vooraanstaande dataconsultancy-onderneming, staat bekend om haar expertise in het ondersteunen van bedrijven en organisaties bij de transitie naar datagedreven opereren. De missie van MagnaVersum is het creëren van waarde uit data, een streven dat naadloos aansluit bij de doelen van Cohelion.

Soekhram Gokoel, Chief Executive Officer bij MagnaVersum, benadrukt het belang van het partnerschap met Cohelion: “De sleutel tot het optimaliseren van datamanagementprocessen, herstructureren van data governance, waarborgen van datakwaliteit en -veiligheid, en het vestigen van een single-souce-of-truth voor onze klanten, ligt in onze samenwerking met Cohelion.” Hij voegt eraan toe: “Dankzij het Cohelion Data Platform en de geavanceerde datamodules, zijn we in staat om organisaties van elk type te voorzien van de middelen om waarde te halen uit hun data binnen een volledig betrouwbare omgeving.”

Daan Boersma, Chief Commercial Officer bij Cohelion, spreekt lovend over de samenwerking met MagnaVersum: “MagnaVersum is een serieuze partner waarvan we verwachten dat deze van grote waarde zal zijn om onze positie op de Nederlandse markt te verbeteren en tegelijkertijd te versterken. Deze samenwerking speelt een cruciale rol in onze strategie om onze aanwezigheid bij klanten in Nederland uit te breiden.”

“Dankzij het Cohelion Data Platform en de geavanceerde datamodules, zijn we in staat om organisaties van elk type te voorzien van de middelen om waarde te halen uit hun data binnen een volledig betrouwbare omgeving”- aldus Soekhram Gokoel, Chief Executive Officer bij MagnaVersum

Over MagnaVersum

MagnaVersum, opgericht in 2016, heeft zich snel gevestigd als een vooraanstaande leverancier van dataconsultancy en intelligence oplossingen en -diensten. Het bedrijf onderscheidt zich door een wendbare benadering om de complexiteiten van technische en organisatorische uitdagingen te ontrafelen. Het hoofddoel is het ondersteunen van bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van datagedreven strategieën. Door diverse data-elementen met elkaar te verbinden, bevordert MagnaVersum een grondiger begrip en efficiëntere toepassing van data.

De kernactiviteiten omvatten dataconsultancy, het aanbieden van trainingen en het organiseren van evenementen. MagnaVersums team van deskundige dataconsultants en datascientists levert advies, ontwikkelt data-architecturen, voert implementaties en migraties uit en biedt op maat gemaakte ondersteuning en beheer voor de geïmplementeerde oplossingen.

MagnaVersums focus op training en opleiding

MagnaVersum hecht veel waarde aan het ontwikkelen van datageletterdheid onder haar gebruikers. Door de MagnaVersum Academy biedt het bedrijf uitgebreide, op maat gemaakte trainings- en opleidingsprogramma’s op het gebied van business intelligence en analytics. Deze programma’s zijn ontworpen om gebruikers niet alleen vaardig te maken in het hanteren van dashboards en rapporten, maar ook in het begrijpen van de complexe taal van data en het zelf creëren van dashboards.

Daarnaast speelt MagnaVersum een actieve rol in het organiseren van (online) evenementen. Deze evenementen zijn gericht op het versterken van de relatie en synergie tussen organisaties en hun (potentiële) datapartners.

Onder het motto ‘connecting the dots’ excelleert MagnaVersum in het verbinden van verschillende databronnen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het transformeren van ruwe data naar waardevolle, inzichtelijke informatie. Dit stelt organisaties in staat betere beslissingen te nemen, verwachtingen te managen en nauwkeurige voorspellingen te doen.

Over Cohelion

Cohelion, opgericht in 2002, heeft als missie om datamanagement simpel en toegankelijker te maken voor de eindgebruikers en ze in staat te stellen om betere datagedreven beslissingen te nemen.

Met een eigen ontwikkeld dataplatform levert het bedrijf oplossingen die het voor organisaties mogelijk maakt meer inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen, operationele activiteiten en workflows te verbeteren en datakwaliteit te optimaliseren. Master Data Management (MDM) is daar een belangrijk onderdeel van.

Een belangrijk kenmerk van het dataplatform is dat het beheer van data door afdelingen zelf gedaan kan worden, zonder dat daar programmeerkennis voor nodig is. Dit bevordert het gebruik van data en de betrokkenheid van medewerkers daarbij.

Wil je meer weten?

Maak een afspraak!
Contact